středa 23. září 2015

KLÍČ K ZAHRADÁM VALINORU

   Tento projekt je mi velmi milý a nazval jsem ho Klíč k zahradám Valinoru a jak sám název napovídá, jedná se o veskrze "elfskou" záležitost.
 

   Před nějakou dobou jsem dělal naušnice pro jednu kamarádku s tím, že by ráda časem i nějaký talisman na krk. Je to žena velmi otevřená přírodě, s téměř mateřským přístupem ke všemu co roste, kvete i ke všemu co běhá po matičce zemi nebo poletuje v jejím povětří. Dlouho jsem nechával její přání spát a až nedávno uvedlo věci do pohybu setkání s jedením krásným kamínkem. Olivín z naleziště ve Srčí pod Kozákovem nedaleko města Semily. Ve chvíli kdy jsem ho uviděl mi bylo jasné pro koho je určen. Inspirace na sebe nedala dlouho čekat a během následující probdělé noci se mi v mysli objevil dizajn se všemi detaily i s jasným doporučením k tomu, které kovy použít a jak vyřešit technické zádrhele při samotné výrobě. Zbytek už byl jen otázkou několika následujících hodin příjemně strávených v dílně. Druhý den po tom, co kamarádka šperk dostala, mi poslala vzkaz. "Všechno živé je mi blíž.

    Nuže, Klíč k zahradám Valinoru s odkazem na Vánu, jednu z mocností Ardy - olivín, bílé a žluté zlato. „Všechny květiny pučí, když jde kolem, rozkvétají, když na ně pohlédne, a když přichází, zpívají všichni ptáci.“




4 komentáře: